Den nye ordboka

NytaleDet norske språket har blitt så forandret at det nå begynner å bli et enormt behov for en ny ordbok. Jeg skal ikke være vanskeligere enn at jeg tar min del, og her er mitt forslag til en del ordforklaringer. Forslag til endringer eller nye ord på listen mottas med takk. Send dem gjerne via kontaktskjemaet eller legg dem inn som kommentarer.

Bærekraftig utvikling

Dette uttrykket, på engelsk sustainable development, kommer fra Gro Harlem Brundtland, og tok politikerne verden over med storm, og bærekraftig utvikling er en målsetting i alle i-land i dag. Det er bare stater som kan drive med dette. I privat regi kalles det pyramidespill og er forbudt i de fleste land.

Demokrati

Ordet kommer fra gresk og betyr folkestyre. Dette er et ord som politikere bruker for å la folk tro at de er med og styrer. Den reelle makten er allerede gitt bort til et par organisasjoner som er alt annet enn demokratiske, og de heter EU og FN. I dag ‘styrkes demokratiet’ når vi gir fra oss mer makt, noe som er det motsatte av det som i utgangspunktet var betydningen av ordet.

Flyktning

En flyktning er en som kommer fra et muslimsk land. Alle andre som flytter til Norge eller andre land i Europa er innvandrere. Flyktinger kommer fordi de blir forfulgt i hjemlandet. Forfølgelsen kommer av alt fra familiekrangler, at man har lagt seg ut med mafiaen eller terrorisert litt.

Og du, det er synd på alle flyktninger. Husk det.

Fred

Fred var før en tilstand av ro, trygghet og harmoni.

I dag er fred en ting vi er nødt til å drive med militære operasjoner, altså det som het krig i gamle dager, for å oppnå. Det blir nemlig ikke fred i Norge før alle i Libya eller Afghanistan har det like fint som oss, og det skal de få, enten de vil eller ikke.

Grønt

Den grønne fargen dukket opp i politikken samtidig som vi ble fortalt at vi ødela grunnlaget for liv ved å puste ut. De grønne politiske alternativene er ikke noe annerledes enn andre sosialister og kommunister, men fant på den nye politiske fargen for å håve inn flere tilhengere, ved hjelp av verdens største bedrag.

Like fullt er grønne partier en fullt ut godkjent og akseptert greie i vestlig politikk.

NY! Hat

Hater man noe, så forakter man noe så sterkt at man blir sint når man tenker på det, omtrent slik som Roar Flåthen blir når han ser eneboliger på Oslos vestkant. Sinne bruker mye energi, og vi orker ikke hate så mye. Likevel er man «full av hat» og «hater muslimer» om man er kritisk til islam. Denne nye betydingen av ordet hat, gjelder dog ikke andre religioner. Man er ikke full av hat eller hater alle kristne selv om man er kritisk til kristendom.

Høyreekstremist

Dette er en fellesbetegnelse som samfunnet gir alle som er kritiske til samfunnsordninger som trekker frihet og demokrati ned. Man kan tilhøre hvor som helst i politikken, og de fleste høyreekstremister tilhører et godt stykke ute på venstresiden med sin kollektivistiske tankegang. Politisk standpunkt har altså ingenting å si, selv om det for så vidt ligger i ordet. Ettersom alle som gjør noe galt er høyreekstremister, trenger vi ikke definere motsatsen, altså venstreekstremist eller venstreekstremisme. Det finnes ikke.

Islamofobi

Islam er en religion og fobi er definisjonen på irrasjonell frykt. Ordet ble laget for å komplettere Gro Harlem Brundtland tese om at alle som er kritiske mot  innvandring er varangforestilte. Det finnes ingen mellomting her. Enten synes man islam er helt kurant, eller så har man en sykelig og mer eller mindre uforklarlig frykt mot det.

Ordet er dog veldig avslørende for islam. Vi har ikke kristenfobier eller buddhafobier. Islam er den eneste religionen man kan ha en irrasjonell frykt for, noe som viser at det er noe som er høyst spesielt med nettopp denne religionen.

Krig

Krig var noe menneskene drev med i gamle dager. Noen få gjør det i dag også, og alle som kriger er onde. De gode, altså «vi», vi driver ikke med krig. Vi driver med militære operasjoner.

Krig er i dag et kortspill.

Multikultur

Multikultur betyr egentlig flerkultur. Men, den opprinnelige meningen er erstattet med det vi ville kalt monokultur i gamle dager. Den kulturen vi hadde tidligere, var en multikultur, der det var plass til alle. Med multikultur i dag, mener man nei til pølser, nei til blandede skoleklasser, nei til kors, nei til frihet,  nei til dans og musikk, nei til ytringsfrihet, nei til demokrati og nei til mer eller mindre alt vi forbinder med gode liv.

NY! Rasist

Tidligere betød ordet at man så ned på eller diskriminerte andre mennesker fordi de var av en annen rase. Å kalle folk svartinger, pakkiser eller sotrør, vippe dem ut av søknadskøen eller på andre måter forskjellsbehandle dem fordi de er mørke i huden var og er rasistisk.

Dagens betydning av å være rasist er også å være kritisk til islam. Du er ikke rasist hvis du er kritisk til kristendom, bahaii-troen eller voodoo, bare islam.

Verdiskapning

Dette er et gammelt ord som opprinnelig betød «å skape verdier». Det ville den gang si at man utvant et råstoff, foredlet det og solgte det, og på den måten skapte mer verdier enn det man i utgangspunktet hadde.

I dag er verdiskapning ikke lenger det samme som å skape verdier, men å flytte på allerede utvunnede verdier. Det vil si at kriminalitet ses på som verdiskapende. Det gir jobb til både politi, advokater og fengselsbetjenter, og blir dermed fortolket som om det er skapning av verdier.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (15 votes cast)
Den nye ordboka, 10.0 out of 10 based on 15 ratings
 • Amund

  Dette var meget bra Bjørn! Slik blir altså vårt språk radbrekt, ødelagt og kastet i kloakken av disse sosialistene. Jeg hører stadig at Jens snakker om demokrati, at det skal bli enda mere demokrati og yttringsfrihet, og at alle skal få komme ut med sine meninger i avisene. Men sannheten er den at når en politiker som Jens sier dette, da betyr det heller det motsatte. Det vil bli mindre demokrati og det vil bli mindre yttringsfrihet og det vil bli enda mindre mulighet til oss som er motstandere av islam og den muslimske innvandringen til å få komme fram med vår motstand mot dette.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 • Anonym

  Personlig foretrekker jeg Multekultur *) fremfor Multikultur.
  Ellers er vel islamofobi det ny-ordet som har rykket frem flest plasser på OIC-rankingen de siste årene og ligger i dag alene på topp. Islamofobi er opprinnelig et anagram av to ord – BLI MAFIOSO – med en noe uklar betydning. Ordet brukes i dag mest som pussemiddel av personer med et utemmelig behov for å fremheve egen glorie.
  *) Kultur er resultat av en foredlende prosess. Eksempel: Foredlede multer!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 • Islamfobi er allerede blitt et godt innarbeidet betegnelse på folk som er litt kritisk til islam. Islamfobi begynner å bli litt utslitt, og ingen vet lenger hvordan denne sykdommen er eller hvordan den utvikler seg. Og en hver diagnose har også (eller bør ha)  en medisinsk behandlingsform.

  Her er noen ekstra uttrykk knyttet til sykdom: Islamdiare, Islamgonore, Islamtyfus, Islamkreft, Islamnevrose, Kronisk islammigrene,  Islamastma, Islamimpotens, Islamakne vulgaris (kviser),  Islamklamydia, Islamallergi, Islamalzheimer, IslamADHD,  Islamhydrocele testis. Sist men ikke minst Islamaids og Islamhiv.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Islamofobi må på listen. Skjønner ikke hvordan jeg kan ha glemt det. Det er jo et megetsigende ord.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonym

   Angående behandling:

   Den beste behandlingen er rikelige mengder med alkohol, piller eller andre sløvende stoffer.
   Det ryktes også at daglige doser av klassekampen og annen papirmedia kan hjelpe. For personer med sterke symptomer kan dette siste likevel ikke alltid anbefales da det ofte forverrer sykdomsbildet.

   Det har vært lite seriøs forskning på denne sykdommen eller tilstanden, men det finnes kontroversielle forskere som hevder å funnet bevis i 1400 år gammel arabisk prosa for at det kanskje likevel ikke dreier seg om en fobi, men en rasjonell frykt.
   Imamen Anjem Choudary som en autoritet på området støtter dette synet.
   Forøvring er denne teorien fortsatt høyst kontroversiell innen vestlig medisin.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 • Amagi

  Welcome to the Perversion of Language. It is not only happening in Norway.Take
  away from people the ability to properly define words, and they are lost. Or,
  as Hitler said, «what luck for the Rulers that men do not think». And we must
  not have that, must we ?

  Trude

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 • fått min admirasjon hvis du smurte på mer

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Abonner via epost

Legg inn epostadressen din her og få tilsendt oppdateringer til innboksen din!

Hjelp Bjørn med restskatten…

Donér via PayPal:


Doner BitCoins:

Doner BitCoins

Følg oss på Facebook!

Følg oss på Google+

Nyeste kommentarer