Spørsmål til sprengningseksperter

Krateret etter Breiviks bombe i RegjeringskvartaletAftenposten hadde 10. april en tosiders oppsummering av hendelsene 22. juli 2011 (Ikke funnet på nett.) hvor det fastholdes at bomben som ble anvendt foran høyblokka var en egenprodusert bombe på ca. 950 kilo bestående av hovedsakelig kunstgjødsel.

Det er høyst allminnelig ellers å betrakte bombemann Breivik som psykisk utilregnelig og fantast, men i dette tilfellet satser reportasjen på å gi maksimal tillit til uttalelser fra Breivik.

Bare for kort tid siden fant norsk politi/presse at tiden var moden for å gjengi fotografier fra det krateret som denne kunstgjødselsbomben hadde frambrakt. Vi ser at den hadde knust armert betong nedover og hatt effekt 7 meter dypt. 5×5 meter oppgis som omfanget av krateret. «Bygninger fikk store skader i en radius på over 100 meter» skriver Aftenposten.

Spørsmål fra en som tviler på denne historien: Er det noen som underviser i ulike former for sprengningsteknikk i Norge som har den aller minste tillit til denne kunstgjødsel-bombe-teorien?  Fra når begynte kunstgjødselbomber å penetrere seg nedover i jernforsterket betong?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
Spørsmål til sprengningseksperter, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
 • Bipedal_Primate

  Hva er det nå du insinuerer, Hårstad? Du skriver ofte mye interessant, men jeg må si meg enig med Roy Vega i at du har en uheldig tendens til å tenke i konspiratoriske baner. Var det muligens egentlig Mossad som fyrte av en militær sprengladning? Var det kanskje Arbeiderpartiet selv som gjorde det for å få skaffe seg verbal ammunisjon i kampen mot høyresiden? Og hva med Illuminati?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 • Buddy Ogilvy

  » Fra når begynte kunstgjødselbomber å penetrere seg nedover i jernforsterket betong?»

  Nedover, bortover, oppover: 
  http://www.oklahomacitybombing.com/oklahoma-city-bombing.html

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 • Peace

  Av hvilken grunn lar Bråthen denne Hårstad få utfolde seg i fri dressur på skansen. Skal denne nettsiden også ødelegges?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Grunnen er at Hårstad ofte skriver interessant om ting. Jeg var i tvil om jeg skulle legge ut dette eller ikke, men gjorde det da jeg regnet med at noen kunne forklare Hårstad at det som blir rapportert er reelt.

   Planen var å legge inn en kommentar selv, men ikke rent sjeldent blir mine planer avbrutt av at min mor havner på akutten på AHUS, og jeg har tilbragt store deler av ettermiddagen der.

   Etter det jeg forstår av bilder jeg har sett, så er det ikke snakk om å sprenge 7 meter ned gjennom armert betong, men gjennom noen titalls centimeter betong. Under der er det åpenbart luft, mest sannsynlig en parkeringsgarasje eller noe sånt. At det videre har blitt hull/skader i det som er under dette «laget med luft» finner jeg ikke merkelig.

   Ellers tror jeg ikke det er Hårstad som kommer til å ødelegge Skansen. Det tror jeg at jeg får til selv, ved å bli mer og mer opptatt av andre ting enn blogging og samfunnskritikk, noe jeg føler blir mindre og mindre viktig (eller mer og mer nytteløst) i et land der innbyggerne ser ut til å ha et enormt ønske om å bli offer for selvutslettelse, fattigdom, kriminalitet og vold, og ønsker å leve mer på korrekte løgner enn på ukorrekte realiteter. Sosialismen/islamismen er en kollektiv narsissisme som vil ta kål’n på oss før eller senere hvis ikke folk snart åpner øynene.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 • Jan Edgar Haarstad

  Til BispedalPrimate: jeg insinuerer overhodet ingenting,jeg bare lufter en undring som den ukyndige sprengninsekspert jeg er. det er merkelig hvordan et naivt spørsmål kan vekke så mye aggresjoner.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Bipedal_Primate

   Jeg på min side synes det er merkelig at du omtaler responsen min som aggressiv. Du stiller spørsmål om det var en annen type bombe enn den Breivik oppga at han hadde brukt og da må det ære lov å påpeke at du kanskje har begitt deg ut på et aldri så lite blindspor. Men det er vel bare til å påpeke at dette er et gjennomgående fenomen når det kommer til arten homo sapiens: Dét at noen sier mye fornuftig betyr ikke at de bare sier fornuftige ting hele tiden. Ikke jeg heller, for all del. Så prøver vi å korrigerer hverandre når det trengs.

   Jeg skjønner heller ikke hvorfor jeg skal kalles «Bispedal». Aldri vært der og aldri hørt om stedet.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 • Amund Garfors

  Meget godt sagt og skrevet Bjørn! Det norske folk er blitt så likegyldig til det meste, at de fortjener snart ikke den friheten de har. De tar den også som en selvfølge, og har aldri forstått at friheten er noe du må verne om. Ja som du du må passe på, og noen ganger må gå i krig for! Men det ser ut til å være glemt i 2012. Men det gjelder å  være våken i disse tider! Ellers kan de bli leid inn som sauer i et slaktehus…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 • Capt Bravo

  Kjære Jan Haarstad! Dersom du husker tilbake til 22.07.2011 var det uniformert militært personell på plass i Regjeringskvartalet ganske raskt etter hendelsen. Dette var personell som er godt utdannet og har lang erfaring i slike eksplosjoner. 
  Jeg var med i etterforskningen etter et selvmordsbomberangrep i Kabul i januar 2009, der eksplosivmengden var anslått til 500 kg, noe som nok tangerer bomben i Regjeringskvartalet. Krateret etter denne bomben på asfalt på kompakt leirjord var på ca 3 x 2 meter, og en meter dypt. Med et tomrom under vil effekten av eksplosjonen øke, noe som absolutt gjør hullet ned i bakken sannsynlig. 

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 • Ole

  Tror det er en falsk flagg operation dette…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Abonner via epost

Legg inn epostadressen din her og få tilsendt oppdateringer til innboksen din!

Hjelp Bjørn med restskatten…

Donér via PayPal:


Doner BitCoins:

Doner BitCoins

Følg oss på Facebook!

Følg oss på Google+

Nyeste kommentarer